Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Första semesterdagen

InrettPosted by Zäta Mon, July 07, 2008 18:35

Måndag och första semesterdagen.
I stället för att lugnt puttra fram i Dalslands kanal har jag ägnat dagen åt att gå igenom alla leksaker och sparade teckningar, dagispärlade halsband, gossedjur och allsköns bråte i lilla Svalans rum. Tillsammans har vi värderat, släng och sparat, kategoriserat och omplacerat. Nu har allt sin bestämda plats i de gamla ärvda byråerna och sänglådorna.
Vi har också rensat ut hennes skrivbord som ska få ge plats för ett nytt från IKEA. Det gamla skrivbordet har varit hennes fasters och är rätt litet. Så litet att det får plats på kontoret och blir en egen pysselhörna åt mig.
När andan faller på ska jag kunna sitta där och sätta in gamla kort och när jag pärlar kan jag låta allt ligga framme utan att förarga någon annan i familjen.

Maken kommer bli överraskad när han kommer hem och ser att allt är förberett för att bära ner lilla skrivbordet och upp nya. Jag har till och med baxat runt på bokhyllan på kontoret för att det liksom inte ska finnas någon återvändo för maken.

Nu är jag lite småsvett, småtrött och mer än smånöjd. Nu vill jag att maken kommer hem från sin "förbereda-båten-inför-semestern-resa" och hjälper mig att bära skrivbord. Guldgossen lyckades hjälpa mig bära ut gamla skrivbordet från lilla Svalans rum men det är för tungt för att vi ska orka ner för trappan ensamma.
Jag är nästan lite sugen på att gå in och be grannen om hjälp men det kan jag nog inte riktigt med ändå, även om jag vet att han gärna skulle ställa upp.

Nu känner jag för någon läcker kvällsmat också, men vi har för lite mjölk för att göra kvällsmat, för lite pengar för att köpa pizza och för lite ork för att göra nåt avancerat. Det får väl bli mackor som vanligt.
Igår kväll åt vi i alla fall våfflor. Vi var och hälsade på mina föräldrar och mamma brukar alltid hitta på något extra när hon får gäster.
Vi lekte med min systerson också. Han är så fantastiskt härlig. Nästan ett år och full av nonsensprat. Ibland kommer det långa haranger och han ser precis ut som om han verkligen menar något viktigt. Lilla Svalan och Guldgossen kiknade av skratt.

Efter en snabbtitt på vinduppskattningarna för veckan hoppas jag att vi väntar tills onsdag innan vi åker. Då ska det bara blåsa tre sekundmeter mot tisdagens sju, men maken bestämmer så vi får väl se. Tisdag utlovar regn också, medan onsdagen ger solchanser. Å andra sidan är prognosen osäker.

Nu har jag haft min lilla bloggpaus och måste fortsätta. Det finns en massa tvätt att ta hand om, både torkad, tumlad och bara tvättad. Barnen vill också ha lite uppmärksamhet. Lilla Svalan ropar att hon blöder från benet, fast bara pyttelite. Jag har bett henne lägga benet på en handduk så hon inte blodar ner soffan.

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Helena-hem ljuva hem Thu, July 10, 2008 15:13

Det är härligt att rensa och greja!! Ha nu en riktigt skön semester när ni tar er ut med båten. Kram!

Posted by Flärd-Rana Wed, July 09, 2008 11:39

Såg rasslet hos Helena. Jag vill beställa!!!!!! Jag mejlar.

KRAM, Rana

Posted by www.ranashorisont.blogspot.com Tue, July 08, 2008 13:32

Åh, vilken energi!!!! Vad duktig du är med fixandet! Bravo, Zätis!

"Jag har semester och bloggar inte." ????? Mitt svar: moahaha! :-D

Jag läste nedan om ditt och ungarnas farväl till fröknarna och blev gråtmild. Jag förstår så väl vad du menar. Det inlägget var det gråtvarning på!!!!!!!

*byter ämne*

Så klart du ska göra reklam för dina smycken! (Apropå rassel-inlägg av mig och din kommentar på det.) Alla vi slitna småbarnsföräldrar skriker ju efter flärd. Varför inte smocka upp en stor fet länk till din produktion här på bloggen??? I dina kommentarer hos mig får du pusha för dina smycken hur mycket du vill. Och hallå där - kanske jag vill beställa? Kom jag just på. Hm-hm?

Dessutom har jag en liten dold agenda med det hela (inte så dold nu när jag snart ska tala ur skägget). Jag ämnar nämligen själv tämligen snart göra reklam som bara den för MIN produktion. Inte smycken dock, utan tavlor. Men då måste jag ju först fixa till en fin hemsida för dem. Jag är nämligen en sån där idiot som tror att allt måste vara perfekt från början. Och om jag inte tar alldeles miste, så bor det nog en liten duktig perfektionsidiot i dig med?

KRAM!

Rana

Posted by Bella Tue, July 08, 2008 11:23

Jag brukar omckså starta upp min semester med att rensa och fixa iordning i något rum...jag tycker det förgyller de kommande dagarna när jag vet att jag har gjort något som vi har nytta av när höstmörkret kommer smygande...Hur bra blir det inte när du får en egen hörna och dottern mer plats, låter som en riktigt win-win situation.

Nu håller jag tummarna för att ni får en trevlig båtsemester med så lite vind som möjligt!

Kram,

Bella