Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Gamla pengar blir nya glassar

Med glimten i ögatPosted by Zäta Tue, June 28, 2016 17:02

När Förundersökningsledaren är på tjänsteresa händer det emellanåt att allt vad husmorsinstinkter heter rinner av mig, och jag bestämmer att jag och barnen inte ska äta en välkomponerad, hemlagad, näringsriktig middag utan i stället ta genvägen via en av stadens snabbmatsrestauranger. Företrädesvis McDonald´s.

Just nu är Förundersökningsledaren på tjänsteresa i Stockholm. Han for igår och kommer inte hem förrän på onsdag. Tidigast.

I går slumpade det sig så att Förundersökningsledarens innevarande bortavaro råkade sammanfalla med min egen brist på middagsinspiration och initiativförmåga (samt planering och framförhållning) samt ett EM-erbjudande om standardmenyer för endast trettio riksdaler på McDonald´s.
Guldgossen och jag for dit medan lilla Svalan ”dukade” middagsbordet där hemma (läs: flyttade undan några tidningar och annat som på något märkligt sätt alltid lyckas finna sin plats där vi ska sitta och äta). Jag gav Guldgossen en 50-lapp att handla för och så ställde vi oss i olika köer för att påskynda processen.

Det är ganska enfaldigt att våga tro på en ”snabb process” när man handlar mat på McDonald´s i vår lilla stad, särskilt när sommarsäsongen är i sin linda och alla nya sommarjobbare ska trimmas in. Det var hur mycket personal som helst, alla sprang runt omkring bakom disken och den stackars tösen som skötte min kassakö, med skylten ”under utbildning” på bröstet, hade ingen chans att få stopp på någon tillräckligt länge för att ställa sina befogade frågor.

När vi äntligen kommit hem med vår mat fick jag växeltjugan tillbaka av Guldgossen och upptäckte att det var en gammal hederlig ”Selma”. Problemet är bara att på fredag är det första juli och då blir sedeln en gammal ohederlig Selma.

Så vad gör man en tisdag lunch när man har lite ledig tid, solen skiner, och det ligger en snart ogiltig sedel i fickan.
Svaret har ni här:  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.