Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Såddsorg

Blommor och bladerPosted by Zäta Thu, April 14, 2016 10:47

Jag har sorg!
Såddsorg.

När jag kom hem från jobbet i tisdag var det 36 grader i uterummet. Det är ju liiite för varmt för allt som växer (utom kanske kaktusar och kameler men det har vi ont om hemma hos oss) så jag öppnade en glipa för att vädra lite.

När jag ändå var i uterummet passade jag på att lyft på huven till mina frösådder för att de också skulle få lite frisk luft.
De har bott i uterummet från det att de bara var små frön, i ungefär tre veckor. Nu skulle jag bara vädra dem jättekort medan jag vattnade fikonet, pelargonerna och kapkrusbäret som led värre än frösådderna av det varma klimatet.

Men så hände det där som så ofta händer. Man börjar i ena änden och slutar inte förrän det är för sent.

När jag började vattna upptäckte jag att jag behövde blanda till mer gödning till de stora växterna. Grundmaterialet (rent guld) står väl förpackat i tvättstugan och när jag kom dit upptäckte jag att jag behövde sortera smutstvätten som väntat där några dagar. Guldgossen kom tjänstvilligt med ännu en kort smutstvätt från övervåningen, så sorterandet tog en stud.

Och precis när jag var klar i tvättstugan behövde Förundersökningsledaren lite hjälp med disken i köket.

Och när jag var klar med den och plötsligt kom ihåg mina sådder så...

...hade de redan dött i det kalla draget från vädringsglipan i dörren trots att det fortfarande var över 30 grader varmt i uterummet.
Jämmer och elände! Hur kunde jag vara så oförsiktig med de små ömtåliga liven?!

Efter ”Halv åtta hos mig” (som är från Skara den här veckan och just den här kvällen visade upp Skaras absolut skönaste kille som klättrade i hängmattor han har upphängda i stället för fåtöljer i vardagsrummet i kollektivet där han bor) gick jag ut en timma i trädgården och kompensationssådde. Visserligen inte paprika (Åh, vad jag tycker det är tråkigt med spetspaprikans små vissnade hjärtblad. Jag har fått fröna från en trädgårdsvän och förra året njöt jag i stora drag när jag lyckats driva fram några solmogna, glänsande röda frukter.) tomater och basilika, men väl gul lök, morötter, blåklint och spenat.

Man måste få liva upp sig lite när man förlorat små späda, nygröna vänner.  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Zäta Tue, May 03, 2016 11:44

Nåja. Någon måste ju tänka på elbolagen också...
;-)

Posted by Linda Mon, April 18, 2016 11:00

Solen sken när jag åkte till jobbet. Jag lämnade sex dörrar öppna i vinterträdgården ... nu blåser det snålt i sin mulenhet och jag hör hur alla på elbolaget gör vågen av glädje ...

Vänligen

Linda


Posted by Linda Fri, April 15, 2016 16:51

Så tråkigt! Vet preciiiiiis hur det känns.

Hjärtekram!

Linda