Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Vegetariskt på menyn

MatnyttigtPosted by Zäta Tue, March 22, 2016 17:09

Barnen och jag har en (o)vana.
När Förundersökningsledaren är iväg på jobbresa brukar vi understundom passa på att äta McDonald´s-mat. Det händer att det är tvärtom också, så att Förundersökningsledaren får för sig att McDonald´s serverar lämplig middag vid de tillfällen jag inte är hemma.

I kväll är Förundersökningsledaren på galej med sina kollegor. De ska spela squach/sqvarsch/skvåsch (?) och äta gott på ett av stadens matetablissemang.

Men i kväll blir det inga hamburgare i det Zettervallska hemmet.
Nej, nu ska jag strax ta bussen hem och se hur lilla Svalans vegetariska köttfärsgratäng smakar. Hon har nämligen praktiskt prov i hemkunskapen någon vecka efter påsk och ska provlaga sin rätt för mig och Guldgossen. En smarrig efterrätt är också utlovad eftersom qournfärs kanske inte faller alla familjemedlemmar på läppen. (I alla fall inte nu när "vi" vet om att det är "fuskfärs"...)

Uppdatering:
Det är inte särskilt lätt att laga qourn om man aldrig gjort det tidigare. Smaken blev väl fin men lilla Svalan (och jag) har nu lärt oss att qourn behöver stå och dra till sig vätska ett tag innan det används. Det blev en fruktansvärt torr gratäng trots några deciliter vispgrädde. Man kan tycka att det borde stå någon typ av klargörande tillagningsanvisningar på förpackningen men det enda jag hittade var något kryptiskt om sås.)
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.