Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

På schemat: Kanske lite för mycket jobb

På agendanPosted by Zäta Fri, March 18, 2016 15:47

Jag har ett helt vanligt åtta till fem-jobb. Det är alldeles lagom för en normal människa. Jag känner mig väldigt vanligt, lagomt normal.

Men i helgen är jag inställd på att det kommer bli lite för mycket av det goda.

Direkt efter jobbet, kvart i fyra, ska jag och lilla Svalan hem med bussen (jag får inte missa den i dag. Det händer ibland när fredagssegheten tar ut sin rätt eller ett toalettbesök fördröjer avfärden från jobbet), slänga i mig lite kyckling som Förundersökningsledaren förhoppningsvis lagat klart, och sedan direkt till kyrkan. Klockan fem har jag lovat finnas på plats för att hjälpa till att laga mat till nära sju dussin ungdomar som gästar oss över helgen. Vi ska vara klara med mat och disk halv tio ungefär. Sedan får jag en stund ledig att skära till handaffischer om Radio PiL´s nya arabiska program, innan det är dags att tolka kvällsandakten kvart i tolv.

I morgon ska jag vara i kyrkan från åtta och förbereda frukost. Jag vet inte hur länge min hjälp behövs men jag är beredd att finnas där hela dagen. Kan jag åka hem ett tag blir det nog antingen en stund i soffan eller om jag har ork – lite såtid för tomater och paprika.

Inför söndag har jag sagt att jag inte kan hjälpa till i köket. I stället ska jag påannonsera radiosändningen av gudtjänsten. Det räcker egentligen om jag kommer till kyrkan strax före halv elva men Förundersökningsledaren under helgen och jag kommer inte ihåg nu om ungdomarna har fixat egen ljudtekniker eller om Förundersökningsledaren räknar med att vara där tidigt.
Familjen Zäta har ju bara en bil sedan ett antal år tillbaka, vilket fungerar förträffligt för det mesta, men ska Förundersökningsledaren till kyrkan före mig så lär jag vara så illa tvungen att följa med för det går inga bussar på söndagar.

Barna ska också jobba i kyrkan hela helgen. De har olika uppgifter och det där med sömn tror jag inte är något som kommer högst upp på prioriteringsordningen. Men de har å andra sidan påsklov hela nästa vecka så de får nog tillfälle att sova i kapp.
Själv siktar jag på att förvandla långfredagen till en enda lång sovmorgon! Måtte jag hålla ihop till dess ;-)  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.