Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Allahelgonahelgen

På agendanPosted by Zäta Mon, November 02, 2015 15:19

Vilken fin helg jag haft! Den har varit innehållsrik men inte på minsta sätt stressig. Tvärtom har jag gjort saker som fyllt på de själsliga energidepåerna.

Familjen Zäta kom hem från en långweekend i London sent i onsdags kväll. Redan dagen därpå gav sig familjens tonåringar i väg på ungdomskonferens till Värnamo och har sedan hållit sig i Småland hela helgen.

Förundersökningsledaren och jag klarade av veckostädningen på torsdagskvällen och kunde därför mysa med Dafgårdspizza framför Taken 3 på fredagen. Det känns som det var länge sen jag satt i soffan och tittade på film, men det är nog för att vi ägnat kvällarna den senaste tiden åt att tidigt stupa i säng efter många långa Londonpromenader.

På lördagen hägrade umgänge med Falunsystern, hennes dalamålstalande små godingar och mina föräldrar. Jag vaknade halv åtta trots att jag lovat mig en lång sovmorgon och när Förundersökningsledaren också vaknat till liv lämnade jag honom ensam hemma och for till Skälvum.
Dagen tillbringades på bästa vis med knämys med lilltjejen, kurragömma och legobygge med Falunkorven och kyrkogårdsbesök med ljuständning för släktingar som gått före in i evigheten.
På kvällen for vi in till Lidköping och gästade Robotrestaurangen. Allt sedan vi lunchade där i somras har Falunkorven längtat efter att få se roboten in action. Efter den rikliga buffén var förväntan på topp eftersom det ryktades om att roboten skulle komma ut med efterrätten. Sex par ögon var vända åt det håll roboten borde komma från. Till slut viskade Falunsystern:
-Det är nästan lika spännande som att vänta på jultomten!

Under söndagmorgonen sabbade jag ännu en sovmorgon genom att vakna några timmar innan klockradion men sedan blev jag ändå lite sen iväg till min rendezvous med svärföräldrarna. Vi träffades i Jung för att samåka till Pilotens 40-årsfirande i Göteborg. Förundersökningsledaren tog tåget ner redan under lördagen.

Piloten (och kanske i ännu högre grad hans fru) hade dukat upp en frestande buffé med italienska influenser och en hejdlöst god norrbottenpaj. När vi ätit så maten stod i fyra hörn dröjde det inte länge innan det blev påfyllning med goda tårtor och kaffe.

När vi kom hem sent på söndagskvällen fick vi några minuter tillsammans med barnen innan jag snabbt somnade och sov kort och gott till en ny arbetsvecka.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Zäta Wed, November 04, 2015 14:59

Oh ja!

Posted by Linda Mon, November 02, 2015 17:15

Det låter som om du har haft en väldigt skön och trevlig helg! Härligt :D

Solsken

Linda