Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Nerja

KollegorPosted by Zäta Tue, September 08, 2015 12:33

I helgen har jag varit i Nerja, på den Spanska sydkusten, tillsammans med mina kollegor. En av målsättningarna när vår VD startade företaget var att kunna bjuda de anställda på roliga upplevelser så vi har gjort många resor och haft roliga fester genom åren.

Höstens kickoff gav sköna sommartemperaturer, bad, god mat och en hisnande bussresa upp till Europas högst belägna vingård. Jag ska försöka bevara känslan av att ligga en hel lördag i en solstol på stranden, under ett flätat parasoll, tillsammans med härliga människor, lyssnandes på vågorna och pratandes om ditt och datt. Den där känslan kommer bli en fin pärla att plocka fram i november, när höstvindarna drar fram, regnbyarna avlöser varandra och allt går i olika nyanser av grått.

Allt annat är grå är bougainvilleans blommor.

Den där solen...

Veckan innan vårt besök var det 38 grader varmt. Jag såg ärligt talat inte fram mot resan. Så höga temperaturer klarar inte jag av något värst vidare. Men när vi var där hade temperaturen sjunkit. Lördagen var varmast, men jag gissar att det bara höll sig runt 30 grader som mest. Det var då jag låg i bara bikini på stranden. När vi kom tillbaka till hotellet vid fem-sextiden var det 26-27 grader i skuggan.

Jag fascineras alltid av att se hur besvärliga krukväxter kan bilda hela buskage i varmare länder. Här är det hibiskus som utgör förgrund till palmerna.

Vägen ner till havet från hotellet kantades av vita hus och massor av vackra växter. Åldersnojiga kollegan har hamnat bakom en agave. Backen ner var brant och gav skön skjuts ner till sjön, men det var inte alls lika kul att gå uppför igen.

Lantana heter den här vackra blomman som växte utmed vägen till havet.

Havet var kallt. När vi kom dit på lördag morgon var det inte mer än uppskattningsvis 14-15 grader. Till och med Skrattande Badkollegan fick kramp i vaderna. Senare under dagen blev det lite varmare men vi träffade en svenska som berättade att det aldrig blir varmare än 18-19 grader när det är som bäst. Närheten till Atlanten håller nere temperaturen.

Måsarna hade haft fest på stranden under morgonen, innan alla turister kom och skrämde bort dem. Strandförsäljarna gick dock inte att skrämma bort. Väskor, massage, handdukar och souvenirer såldes i parti och minut. Vi fick besök ungefär var femte minut. Men de allra flesta var trevliga och pratsamma.

Jag kunde inte låta bli att plocka med mig några helt runda, platta stenar hem. Men inte så många som jag egentligen skulle velat. Väskan vägde ändå 9,7 kilo när den var färdigpackad för hemresa.

Och när jag kom hem i går var klockan ungefär ett. Då var jag ganska trött efter alldeles för få sömntimmar under helgen, och jag borde varit ganska hungrig eftersom jag inte ätit mer än en halv baguett kvart i sex på morgonen och sedan en kexchoklad innan vi tog bilarna från Landvetters flygplats.
Gissa om jag blev paff när jag upptäckte att jag, trots omsorgsfullt skrivna packlistor, glömt ta med mig husnyckeln när jag lämnade hemmet i fredags morse!

Kvart i fyra kom lilla Svalan hem från skolan och kunde släppa in mig. Då hade jag hunnit beskära plommonträden, rensa smultrontornet, klippa ner hallonbuskarna, vattna det som behövde vattnas, slänga ett gäng ruttna tomater och rensa jordytorna under frukt- och bärträden.
Inget ont som inte har något gott med sig, heter det ju!  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linda Mon, September 21, 2015 10:08

Balder och Helix - jösses, det hade jag nog inte vågat. Jag nöjer mig med virvelvinden :D

Kram

Linda


Posted by Linda Fri, September 18, 2015 16:00

Hej!

Tack för dina vänliga kommentarer :D

Så härligt och vackert. Roligt att se bilder på din blogg. Blir allt lite avis på resan :D

Solsken och trevlig helg!
Linda

Posted by Linda Fri, September 18, 2015 15:59

Hej!

Tack för dina vänliga kommentarer :D

Så härligt och vackert. Roligt att se bilder på din blogg. Blir allt lite avis på resan :D

Solsken och trevlig helg!
Linda