Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Med magen i fyra hörn

MatnyttigtPosted by Zäta Mon, November 03, 2014 12:15

Det är ett mindre under att jag inte gått upp mer än jag gjort under helgen.
Vilken fantastisk mathelg det blivit. I går kväll var hela Zätafamiljen så mätta att det bara var Förundersökningsledaren själv som nappade när han föreslog att vi skulle äta kvällsmat.

Frosseriet började redan i fredags på jobbet. Vi turas om att bjuda på fika på fredagar och i fredags var det Kockkollegans tur. Han hade köpt med sig Vienettaglass och det är ju alltid gott. Till lunchen var Kockkollegan i farten igen och bjöd på en riktigt god pumpasoppa. Jag har aldrig smakat pumpasoppa förut och måste erkänna att jag var ganska skeptisk, men faktum är att det var riktigt gott.
Och Sysslingkollegans systers bageribröd som vi kompletterade måltiden med var också väldigt gott.

När jag kom hem efter att halloweensminkad ha betalat och hämtat ut nya köksstolar på EM och kompletteringshandlat på Coop, bjöd Förundersökningsledaren på tacos.
Senare på kvällen åt vi upp de Ahlgrensbilar som inte gått åt till trick-or-treatande barn och ungdomar.

I lördags tag jag mig en rejäl sovmorgon och vaknade inte till liv ordentligt förrän framåt halv tio. Det är väldigt gott med frukost när den sammanfaller med normal fikadags!

Trots att vi skulle på kalas på eftermiddagen la jag ändå ner tid på en ordentlig lunch med en currykycklingrätt med ris. Det blir riktigt gott!

Under eftermiddagen och kvällen var Förundersökningsledaren och jag bjudna på 40-årskalas. Det började med fika där det bullats upp morotskaka med frosting, snickerskakor och ett riktigt lyxigt vetebröd med mycket gottigt i.

Lite senare var det dags för middagsbuffé med rätter från både Bangladesh, Ecuador och Sverige. Hembakade majschips med köttfärsröra, syrade grönsaker, parmesanost och tomatsalsa blev mina favoriter tillsammans med köttfärs- och skinkpajerna.

Innan vi gick hem hann vi också äta efterrätt med kolapaj, minttårta och stora chocolate chip cookies. Tre koppar kaffe under eftermiddagen fick min mage att katarra sig lite grann på hemvägen (för det kan väl inte ha varit all mat...) men jag sov ändå gott på natten.

I går startade vi naturligtvis dagen med frukost, den här gången av det snabbare slaget eftersom vi fick lite bråttom till kyrkan. Jag hann ändå äta två goda rostemackor och dricka mitt obligatoriska te.

Efter gudstjänsten vankades fika med vetekransar och ungherrar. (Det är en slags syltkaka med pärlsockerkant som bär detta för sammanhanget så underliga namn.)
När jag diskat färdigt i kyrkköket handlade vi lite och innan vi for hem tog vi vägen förbi goda vänner för att titta på deras husbil och då blev vi spontanbjudna på middag med tacos och pulled pork och sedan fika ovanpå det.

I dag har jag glömt lunchlåda till jobbet, men jag känner att det liksom inte gör så mycket... det finns nämligen kvar lite rester av Sysslingkollegans systers goda bröd...  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linda Tue, November 04, 2014 15:12

Hehe, låter som en riktigt härlig Nalle Puh-helg. Själv var jag och två kollegor på Texas Longhorn på lunchen och sprider fortfarande en odör av hamburgare omkring mig på kontoret.

Ha det så "gott" ;)

//Linda


Posted by Linda Tue, November 04, 2014 15:12

Hehe, låter som en riktigt härlig Nalle Puh-helg. Själv var jag och två kollegor på Texas Longhorn på lunchen och sprider fortfarande en odör av hamburgare omkring mig på kontoret.

Ha det så "gott" ;)

//Linda