Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Höst i trädgården, blir vår

Blommor och bladerPosted by Zäta Thu, September 04, 2014 20:54
Nu skulle jag behöva hösta lite i trädgården. Det finns rödlök, gul lök, purjolök och silverlök att skörda. Det finns gula tomater att ta in och göra nåt med. Det finns machésallad att så. Det finns nedvissna krukor vid entrén som ska skuras och fyllas med något trevligare än vissna penséer. Det finns pelargoner som behöver ansas och tas in för vintern. Det finns chiliplantor som egentligen också bör få flytta in.

Och nu finns det också en fasa massa vårlökar att plantera. Jag fick tips om att Lidl säljer billigt så jag for dit efter jobbet. Utbudet var kanske inte det största men priserna lockade verkligen.

Nu har jag dukat upp ett helt bord med tulpaner, narcisser, allium och en liten påse iris. Kalaset gick bara på 499 kr och jag vet inte hur mycket lök jag fått för pengarna.

Det bästa är att Förundersökningsledaren ringde en liten stund efter att jag kommit hem, när jag som bäst höll på att fundera på hur jag ska kunna motivera mitt impulsköp för honom. Han är på jobbresa i Göteborg och var ute på stan en sväng innan middagen.
-Hej älskling! Jag har hittat en kikare som jag är lite sugen på att köpa. Det är nedsatt pris.
-Vad kostar den då?
-Bara 600 kr.
-Jamän köp den du! Det kan ju hända att jag köper något själv... som kompensation liksom... Lite vårlök till exempel... Det kan ju hända att jag till och med redan har köpt...

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Zäta Fri, September 05, 2014 09:34

Hmmm... Nu påminde du mig om att jag behöver gräva ner dem också. Jag måste köpa en ny planteringsspade. Min älsklingsspade gick av under ett hårt träningspass med en för yvig jättedaggkåpa i våras och de jag har nu är för breda och grunda för att kunna göra ett bra löksättarjobb. Jag har ett sådant där lökjärn också men det är mer för att göra hål i gräsmattan med, och där ämnar jag inte sätta några tulpanlökar...

Önskar dig en trevlig dag också! Med eller utan plantskolebesök ;-)


Posted by Linda Fri, September 05, 2014 08:31

Hahaha, så smart :) If I, then you …

Jag tänker inte gräva ner en endaste lök i höst (tror jag). Det ska bli så skönt. Fast jag vet ju att jag kan trilla dit om jag råkar gå in på en plantskola. Vi får se hur länge jag kan hålla mig borta ;)

Hoppas att du får en fin dag!

//Linda