Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Tomatoro

Blommor och bladerPosted by Zäta Tue, May 27, 2014 12:36

Jag sitter på jobbet och oroar mig för mina tomatplantor. För ett tag sedan avhärdade jag dem och ställde dem på norrsidan av huset för att de skulle slippa den värsta värmen och glödande solen.

I går kväll bestämde jag mig för att försöka vänja dem vid lite mer sol. När det väl är dags att plantera om dem i sina tilltänkta hinkar kommer de få bo i söderläge med fullt ös på solen (i alla fall om det nu blir en så strålande sommar som Aftonbladet redan lovat på löpet) och för att de inte ska dö av chocken är det ju bäst att vänja dem lite försiktigt.
Alltså flyttade jag tomaterna till husets västra sida, där solen lyser på eftermiddagen och kvällen. Där kan de få stå en vecka och gotta sig i lite lagom ljus och värme.

Tänkte jag.

I dag blåser det. Ganska mycket.
Och nu undrar jag om plantorna står i lä eller om jag kommer mötas av sönderblåsta blad av avbrutna grenar när jag kommer hem i kväll.

Jag är så pass orolig för tomaterna att jag inte ids oroa mig för fibervävsanordningen jag täckte de nysatta lökarna och nysådda morötterna med i går kväll, eller för den begagnade myggnätet som ska skydda jordgubbarna från de där dumma insekterna som vill lägga ägg i blomman och förvandla fullt utvecklade goda gubbar till små kartiga hårda saker som knappt ens mördarsniglarna vill ha.  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Zäta Tue, June 03, 2014 12:38

Tomaterna hade fallit, men inte värre än att de överlevde i nästan helt oskadat skick.
Hoppas din make sköter sig! Min hade jag aldrig vågat överlåta odlingarna till. Jag hade hellre ropat på grannen...

Posted by Linda Mon, June 02, 2014 21:45

Åh, så väl jag förstår dina tankar! Ibland vill man bara åka hem från jobbet och ta hand om "de små liven". Hoppas att de mår utmärkt! Jag är på kurs den här veckan och har gått en lång och detaljrik runda med maken som ska pyssla om plantorna. Hoppas att det går bra!

Kram
//Linda