Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Guldvatten

Med glimten i ögatPosted by Zäta Fri, April 04, 2014 12:07

I går var Förundersökningsledaren i Stockholm. Det pågår visst någon stor byggmässa och de var fyra kollegor som brände iväg halv sju på morgonen för att vara hemma igen klockan åtta på kvällen. Många mil i bil.

När barnen och jag är ensamma hemma brukar vi oftast lyxa till det lite med middagen.
I går bestod lyxen dock av gårdagliga makaroner och nystekta fiskpinnar. Själv stekte jag två ägg och rullade in i ett tunnbröd.

Under middagen småpratade vi om barnens skoldag. När det sedan var min tur att dela med mig av vad hjärtat var fullt av blev det naturligtvis prat om trädgården. Jag hade nyligen läst om guldvatten och hur bra det är med urin i komposten så jag uppmanade Guldgossen att gå och kissa där lite emellanåt. Han tog inte förslaget på allvar, särskilt inte som komposten är fullt synlig från gatan men vi hade roligt en stund åt vilka ursäkter som skulle vara passande om grannarna kom på honom.

Sedan var det inte lika roligt för efter maten var det dags att städa. Vi har infört torsdagar som städdag och jag gillar ju verkligen inte att städa, men tycker det är väldigt skönt att vi har en speciell dag för eländet, och att det är klart innan fredagströttheten lägrar sig.

I går gick städningen väldigt smidigt. Guldgossen dammsög hela huset, lilla Svalan tog hand om båda badrummen och jag fixade i ordning i köket och började förbereda för kvällens pizzabak.

Efter att ha fått en kolsyremaskin i julklapp av Förundersökningsledaren har jag blivit väldigt mycket bättre på att dricka ordentligt om dagarna. En till två liter bubbelvatten passerar systemet varje dygn.
Enda problemet är att utpassagen brukar annonseras så plötsligt. Jag kan vara helt okissenödig eller kanske bara en aning nödig, men så hux flux trillar behovet över mig och jag får knipöva som bare den.

Det är värst när jag hör rinnande vatten.
Så när jag stod i köket och diskade i går kväll var det plötsligt dags att rusa iväg.
Lilla Svalan hade ju hunnit städa badrummet på nedervåningen och jag ville inte förorena den det första jag gjorde, så jag klampade därför snabbt uppför trappan och ropade till Guldgossen som satt framför TV:n:
-Guldgossen! Guldgossen! Snälla säg att det går att använda toaletten här uppe!
-Jaa, svarade Guldgossen dröjande. Annars kan du ju alltid gå ut till komposten!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.