Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Färsk pasta med räksås

MatnyttigtPosted by Zäta Sun, August 04, 2013 17:53
Häromkvällen när jag kom hem från jobbet, lite trött och hungrig efter att bara ha ätit sallad till lunch och efter att ha cyklat hela vägen hem, mötte jag Förundersökningsledaren i dörren. Han och Guldgossen var precis på väg till affären för att proviantera inför sin Tivedenvandring.
-Bestäm vad vi ska äta så kan du ringa mig i affären och tala om vad jag ska handla, sa Förundersökningsledaren vänligt.

Jag blev lite putt både över att jag skulle behöva tänka ut något kreativt och gott, och över att de inte kunnat handla tidigare (och kanske haft maten klar när jag kom hem).

För att hämnas i smyg bestämde jag mig för att vi skulle äta pasta med grönsaks- och räksås. Det är ingen i familjen mer än jag som tycker det är gott.
Jag inventerade kylskåpet och ringde om en gul paprika och färsk pasta. Resten fanns redan hemma.

Här kommer receptet:
1 msk rapsolja
1 stor gul lök
riven muskot
½ broccolihuvud
1 röd paprika
1 gul paprika
chilipulver
2 stora tomater
2½ dl Milda Mat Extra
örtsalt
färskmalen svartpeppar
en burk (ca 150-170 g) räkor

Gör så här:
Skala och dela löken på hälften. Skiva tunt. Stek löken på ganska låg temperatur i oljan. Löken ska bli mjuk men inte få för mycket färg.
Dofta över muskot efter tycke och smak. Muskot i kombination med stekt lök är helt ljuvligt men överdriv inte för muskotsmaken tar lätt överhand.
Knippa ner broccolin i små buketter som får fräsa med löken.
Strimla paprikan och låt även den gå med i pannan. Dofta över lite chilipulver för att anrättningen inte ska bli allt för snäll.
Tärna tomaterna. Ta gärna bort fästet i mitten eftersom det smakar gräs.
Häll på ett paket grädde. Jag väljer Milda Mat Extra eftersom den har låg fetthalt men det blir naturligtvis godare ju gräddigare grädde man använder.
Smaksätt med örtsalt och färskmalen svartpeppar.
Vänd till sist ner räkorna och låt dem bara bli precis varma innan serveringen.

Jag tycker det här är jättegott.
Min familj är däremot inte lika förtjust och lyckades trolla fram både överblivna pannkakor, potatisgratäng och grillkött när det blev dags att äta.

Nåja, nu har jag några matlådor i frysen och alla blev mätta och nöjda, var och en på sitt vis.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.