Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Semester

VardagsnäraPosted by Zäta Tue, July 30, 2013 17:09
Nu har jag börjat jobba igen.
Vardagen drog igång i går men det känns fortfarande lite semestrigt i kroppen och tjudrad vid arbetstelefonen märker jag att det är väldigt många som ännu firar semester runt om i vårt land.

För firat har vi väl verkligen gjort. Jag kan inte minnas att vi någonsin haft en så varm och solig juli. Vilket förmodligen innebär att det varit mer regn och blåst under åtminstone de senaste tre åren...

Jag gick på semester den 1a juli och vi for direkt iväg med båten för några veckor på Göta Kanal.
Det har varit en jättebra semesterresa, mycket tack vare det fina vädret. Vi har kunnat bada och vara utomhus så mycket vi vill. Vi har svettats i slussarna, spelat minigolf och grillat om kvällarna och vi har myst under kapellet den där enda dagen ute i Gryts skärgård i Östersjön när det regnade och åskade som omväxling till all sol.

Vi har också hunnit umgås med mina systrar och deras familjer.
Vi har träffat Italiensystern och hennes barn vid flera tillfällen, bland under annat en heldag i Barnens Hus i Tidaholm.
Till Falunsystern i Ludvika gjord jag och barnen en egen utflykt under förra veckan och stannade från tisdag till fredag. Vi hann leka, bada och spela minigolf och framförallt umgås med hela Falunsysterns familj.

Minigolf har blivit lite av "min grej" den här sommaren. Jag har aldrig varit särskilt pricksäker eller kunnat avväga hur hårt man ska drämma till med klubban för att varken skjuta för kort eller långt, men ändå har jag lyckats vinna varenda minigolfrunda vi gjort. Alla fem!
Minigolf är nog min sport. Man behöver inte svettas, inte ta sig några längre sträckor och det är inte heller någon större risk för skador eller ens träningsvärk.
Var finns närmaste minigolfklubb måntro?

De få stunder jag varit hemma i sommar har jag passat på att njuta av min trädgård så mycket som möjligt. Grannen, föräldrar och framförallt Förundersökningsledarens yngste lillebror med familj (som var husvakter en vecka medan vi var borta) har skött om allt så bra. Jag möttes av prunkande krukor och spirande morötter när vi kom hem från Göta Kanal och jag upptäckte att vallmon börjat skjuta knoppar efter Ludvikaresan.

Det återstår mycket jobb i trädgården innan jag är nöjd för i år, men jag har inte meterlånga listor med stora grävprojekt utan mer i stil med små punkter av rensning, skörd, uppbindning och nedklippning. Även om jag tycker om att gå omkring och pyssla i trädgården så är det så väldigt skönt att bara få gå en runda med sekatören och klippa av några vissna blommor eller ta in några stänglar luktärter eller choppa huvudet av en mördarsnigel.
Det är verklig semester det!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.