Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Tvärflöjtsstart

BarnaPosted by Zäta Fri, January 25, 2013 16:01

Jag sitter kvar på jobbet en liten stund. Det har hänt ganska mycket som bloggen inte har en aning om. Skrivarlusten har inte räckt till mer än några korta facebookmeningar och två kapitel på en bok som troligtvis inte blir längre än två kapitel.

Jag tänker inte utfästa några löften om att börja blogga mera. När man försöker göra det lustfyllda till ett tvång slutar det oftast i ett platt intet. Men kanske en rad då och då, när andan faller på.

Lilla Svalan har börjat spela tvärflöjt. Det gjorde hon ett tag efter terminstarten i höstas. Jag är naturligtvis fullkomligt subjektiv men jag tycker hon är riktigt duktig. Hon får kanske inte alltid till de där klara tonerna men hon har känsla för rytm och det är ganska viktigt om man vill ägna sig åt musik. Själv är jag nog mer tvärtom. Jag kan störa mig på falska toner men är kass på rytm och notvärden.

I dag stannar jag kvar på jobbet en liten stund extra för att slippa ge mig ut i polarkylan. Lilla Svalan spelar tvärflöjt i en nybörjarorkester. Jag har hört deras enda framträdande på en musikskoleafton före jul. Det var rätt gräsligt. Man måste beundra musiklärare som har tålamodet att stå ut i flera år med en gnisslig fiol eller falsksprucken blåston innan förvandlingen sakta ger sig till känna och det faktiskt skapas njutbar musik.

Nu sitter jag med ljudet från datorfläkten som enda sällskap och vilar öronen innan jag ska bort och hämta lilla Svalan och hennes blåsande kompisar. Jag tror jag får en klarinett och en trombon som sällskap till hennes tvärflöjt med mig hem.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.