Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Helgrapport

På agendanPosted by Zäta Mon, November 05, 2012 07:58

Den här helgen har jag varit sjuk - igen.
Jag måste nog skärpa till mig och äta bättre, vara mer ute i friska luften och försöka lägga mig tidigare på kvällarna så jag får ordentligt med sömn. Det borde hjälpa mig att bli av med den här envisa förkylningen.

I fredags kväll fick jag frossa och feber och frös och svettade mig igenom natten. Ett tag tyckte jag det var tungt att andas och gjorde ont i ryggen och bröstet så jag inbillade mig att jag var på väg att få lunginflammation.

På lördagen var febern borta men jag hade huvudvärk och ont i kroppen och var allmänt förkyld.
Eftersom det var näst intill vindstilla och dessutom uppehåll (otroligt för att vara svensk höst) så passade jag på att gå ut i trädgården på förmiddagen och klippa ner lite visset och gräva runt i två av odlingsbäddarna samt några av smultrontornets fack. Jag hittade en massa morötter som jag räddade från vintern och krattade in löv i surjordsrabatten.

På eftermiddagen packade vi bilen med kamera, varma kläder och gravljus och for runt på kyrkogårdssafari. Vi tände ljus hos Förundersökningsledarens farmor och farfar i Ledsjö och hos hans morfar i Vättlösa och sedan gjorde vi ett sista stopp i Skälvum hos min mormor och morfar och min morkusin och hans mamma.

Tillbaka i Lidköping lyxade vi till det med pizzamiddag innan vi skjutsade Guldgossen till kyrkans ungdomsmöte och själva for vidare på konstafton. Störst intryck gjorde Helena Gustafssons och Tanja Öhmans akvareller.

Innan vi for hem och la oss tog vi en promenad på kyrkogården i Lidköping där hundratals lyktor lyste upp novembermörkret. Det var särskilt vackert längst bort i minneslunden där gravljusen stod tätt på den terasserade stenläggningen bortom vattenfallet.

I går var jag fortfarande feberfri men eländigare än i lördags så jag skrotade bara omkring hemma i pyjamas hela dagen och det enda vettiga jag gjorde var att laga middag till familjen medan de var på söndagsgudstjänsten.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.