Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Cover up

SmyckenPosted by Zäta Wed, June 11, 2008 09:02

Jag och maken sitter mitt emot varandra vid frukostbordet. Den trötta tystanden är total. Maken bläddrar i tidningen och slevar in yoghurt med Allbran. Jag sippar på mitt varma te och läser Snabba Cash.

Plötsligt lägger maken handen över en annons. Han sneglar på mig för att se om jag sett. Den snabba rörelsen avslöjade honom, annars hade jag nog inget märkt där jag sitter i min egna lilla värld.

Jag tittar uppfodrande på maken. Ord är överflödiga. Motvilligt tar han bort handen och blottar det som i mina ögon är en riktig liten karamell. Jag läser upp och ner. Fröken Envis har flyttrea. 50 % på rubbet. Öppet 10-18 från i måndags till torsdag nästa vecka.

Maken: -Men nu har du väl redan så mycket pärlor!
Jag: -Jo, men jag behöver nog komplettera lite med en del tillbehör, typ tråd och lås och sådär. Det är ju jättebilligt nu, bäst att passa på.

Tystnaden lägrar sig igen. Vi tolkar den på olika sätt. Jag ser den som ett medgivande. Maken däremot tror nog att han fått mig att avstå mina inköpsplaner.

  • Comments(7)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Zäta Thu, June 12, 2008 07:57

Hej Rana!

Du har helt rätt. Och det har jag tack och lov insett för länge sedan. Han är faktiskt, och nu är jag helt objektiv, den bäste mannen i hela världen. I alla fall för mig.

Posted by www.ranashorisont.blogspot.com Wed, June 11, 2008 21:28

Men Zäta, jag tror du har en skatt där mitt emot dig vid frukostbordet.

Kram, R

Posted by Zäta Wed, June 11, 2008 17:56

Hej Mannen!

Du kan nog få en trevlig kväll!

Posted by Mannen Wed, June 11, 2008 16:09

Nu lägger sig plötsligt mannen sig i diskussionerna.
Hade jag inte velat att hon skulle se hade jag bara bläddrat vidare, hon brukar inte läsa tidningen förrän det är alldeles försent ;) Egentligen var det ju så att jag visade henne annonsen genom att göra som jag gjorde.

Posted by Anna-Lena Wed, June 11, 2008 15:04

Ha ha.. känner ien det! Men hur kommer det sig att män tror de kan få oss kvinnor att avstå från shopping! Har de inte lärt något??? ;)

Posted by Zäta Wed, June 11, 2008 12:51

Hej Jensen!

Jag resonerar nog inte, jag prioriterar. Vilket är mest intressant att läsa för tillfället? Just nu - Snabba Cash.

Posted by jensenstankar.blogspot.com Wed, June 11, 2008 11:43

Jag vrider fokus, från annonsen till din bok; du läser vid frukostbordet!? Plötsligt blev jag sugen på att göra detsamma och strunta blankt i lokalblaskan. Risken är dock att jag blir ännu mer verklighetsfrånvarande än vanligt.

Hur resonerar DU?

/Anna