Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Första junihelgen

På agendanPosted by Zäta Sun, June 03, 2012 22:44
Jag tror maj och juni är det bästa månaderna på det svenska året. Allt växer, grönskar och blommar. Solen skäms inte för sig de gånger den behagar att lysa upp våren utan braschar på rejält.

Den här helgen har bjudit på både sol och moln men inget regn. En perfekt helg för trädgårdsbestyr. Jag har dock inte tillbringat någon tid i trädgården alls. Ändå har jag haft ganska fullt skjuv.

Direkt efter jobbet i fredags for jag till Lundsbrunns Kurort och tillbringade två och en halv timma i deras spa. Den första timmen gick åt till helkroppsmasage. Jag fick ett presentkort av Förundersökningsledarens syskon med familjer när jag fyllde år och eftersom jag haft lite ont i ryggen den senaste tiden så tyckte jag det passade alldeles utmärkt att utnyttja det nu.

Under tiden som jag spaade var svärmor och svärfar hemma hos oss och jobbade. Svärfar skruvade färdigt altanen och svärmor storstädade vardagsrummet. För min del blev det alltså avkoppling i dubbel bemärkelse.

Men i går var det min tur att ta över där svärmor slutat. Jag städade på övervåningen med god hjälp av både Förundersökningsledaren och barnen. Vi till och med drog fram soffan och dammsög bakom den. Det anser jag är höjden av städiver!

Guldgossen var dock den som städade duktigast. Han gjorde ett ordentligt röj och rensade ut massa gossedjur och böcker. Gossedjuren har han haft stående i en tvättkorg i sitt rum. Nu tömde han den helt och behöll bara några få affektionsvärdiga specialare.
Alla barnböcker rök också utan minsta sentimentalitet. Det var bara jag som fick hugg i hjärtat när jag såg godbitar som "Vad händer i luften", "Nicke Nyfiken flyger luftballong" och "Brunos vinterdag" lämna hyllan.

I går kväll var jag jättetrött efter all städning. Men i stället för att gå och lägga mig blev jag sittande framför Collateral. Den slutade inte förrän framåt ett och sedan var det bara sex timmar kvar innan det var dags att kliva ur sängen.

Under sommarmånaderna börjar söndagsgudsjänsterna klockan tio. Det är en mycket bättre tid än elva tycker jag. Visserligen får man pallra sig upp lite tidigare på morgonen, men det blir å andra sidan så mycket mer kvar av dagen om man vill hitta på något mer.

I dag var jag med och sjöng med en kvartett på mötet. Det var jättekul. Vi sjöng några nya sånger och en av dem var en Lina Sandellsång i moll. En jättefin sång. Det sjungs alldeles för lite moll i kyrkan.

Det var vår serveringsgrupp som hade hand om fikat i kyrkan också, så jag försökte multitaska så gott jag kunde och varvade övning med dukning. Efter mötet kunde jag i alla fall ägna mig helhjärtat åt disk och avtorkning av bord.

När jag kom hem fixade Förundersökningsledaren lunch medan jag plockade i ordning lite och efter maten kokade jag till en omgång rabarberglassås.
Sedan kom våra gäster.

Det var familjen vi ska fira semester med i sommar som kom för att samplanera lite. Eftermiddagen och kvällen gick snabbt med trevligt umgänge, fika och kvällsmat.

Nu sitter jag i soffan och slötittar på Die Hard 4 medan jag sammanfattar helgen och laddar lite inför nästa vecka.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.