Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Mellan hägg och syrén

Väder och vindPosted by Zäta Mon, May 09, 2011 07:57

Visst finns det ett uttryck som heter "Mellan hägg och syrén." Som syftar på en tid på våren.

Under flera års tid har jag försökt utröna exakt när den tiden inträffar. Det logiska borde ju vara att det gäller någon vecka, eller i alla fall några dagar från det att häggen blommat över tills dess syrénerna börjar blomma.

Men den tiden finns inte.
I onsdags förra veckan blommade syrénträdet vid den där villan på den där gatan som jag passerar varje dag.
Och i torsdags slog häggen ut, den som bildar bullerdämpare tillsammans med fläder och andra buskträd alldeles i närheten av vårt bostadsområde.

Om man vänder på det och säger "mellan syrén och hägg" så skulle det i så fall innebära en magisk natt mellan onsdagen och torsdagen förra veckan.
Kan det vara så att de senaste två årens långa vintrar har fått våren att lägga in en överväxel så att allt händer samtidigt?

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.