Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Förd i fördärvet

KollegorPosted by Zäta Fri, May 06, 2011 07:56

Kockkollegan skyller på mig. Han säger att han nog inte kan tro på Gud längre.
Inte nu, när jag avslöjat att kristendomen säger att man kommer till himlen när man dör.

Kockkollegan hade sett fram emot att återfödas.

Jag har hänvisat till hinduismen. Men påpekat att tron på återfödelsen också innebär ett liv utan nåd. Det är dina gärningar som avgör om du återföds till ett högre kast eller till ett lägre, eller som ett djur. Och att strävan är att inte återfödas alls. Att uppgå i nirvana - det stora intet.

Jag är inte alls insatt i hinduismen, och inte i andra religioner heller. Jag bara återger vad jag fick lära mig på religionslektionerna i skolan. De där lektionerna när kockkollegan uppenbarligen tänkte på annat än undervisningen...

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.