Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Jodtabletter

Med glimten i ögatPosted by Zäta Fri, March 18, 2011 12:34

Oron är inte så stor men den ligger där i bakgrunden och lurpassar på mina tankar, beredd att slå klorna i mig om läget skulle förvärras.

I går gick jag till Apoteket för att fråga lite om hur det förhåller sig med jod-tabletter.

Jag var nästan ensam kund inne bland pillerburkarna, och tur var väl det för damen i kassan hade inte heller sällskap. Jag stegade fram till kassan och frågade om de hade jodtabletter.
Kassörskan började förklara att man inte lagerförde jodtabletter på apoteken men att det fanns som beställningsvara för de som rekommenderats jod av läkare. Jag var på väg att tacka och gå när en stressad kvinna kom intumlandes och satte rak kurs mot oss.
-Jag behöver snabb hjälp här, avbröt hon vårt nästan avslutade samtal.
-Då får du vänta på din tur, tillrättavisade kassörskan vänligt.
-Men jag har bråttom. Jag kommer direkt från sjukhuset.
-Ja, men som du ser är jag ensam i butiken så du får vara vänlig och dröja ett ögonblick tills jag är klar med den här kunden.
-Jag visste det! Jag skulle gått till Guldvingen i stället! Där får man minsann alltid hjälp.
-Du kommer få hjälp här också, bara du dröjer ett ögonblick.
-Åh så typiskt! Att man alltid ska behöva bli illa behandlad.

Det var nog den sista kommentaren (eller möjligen det där om Guldvingen) som fick kassörskan att tända till. Plötsligt vände hos sig demonstrativt bort från den nyanlända och började lugnt berätta mer om jodtabletterna.
-De har ganska kort hållbarhet. Jag vet inte hur kort men det är meningen att vi ska få in en omgång på måndag… Om du vill kan du komma hit då så kan jag titta på en ask, så får du veta exakt hur lång hållbarheten är… Vill du att jag ska lägga en beställning till dej också förresten? Jag kan göra det om du vill, det är inget besvär alls... Vi vet ju inte om myndigheterna kommer beordra utdelning av jodtabletter… Om det skulle behövas menar jag. Som det ser ut nu så kommer det ju inte behövas… Jag kan läsa för dig här från nätet om du väntar lite… vänta… vänta… Här ska vi se: ”Det finns just nu ingen fara för den svenska allmänheten. UD rekommenderar att svenskar inte reser till Japan men det finns inga tecken på att eventuella radioaktiva partiklar sprider sig till svenskt luftrum.” Det här läser jag från Strålskyddsinstitutets hemsida… Strålskyddsinstitutet alltså. Så det är ingen fara… Men vill du att jag beställer tabletter till dig så gör jag det! Det är bara att fylla i uppgifterna här i datorn. Det går på ett litet kick.

Vid sin sista mening sneglade kassörskan upprymt mot Guldvingedamen. Jag kände mig märkligt fnissig men lyckades avbryta den aldrig sinande svadan och tackade för mig.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.