Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Snön faller olika

Väder och vindPosted by Zäta Tue, December 07, 2010 07:53

Det är inte särskilt kallt ute, tvärtom riktigt behagligt vinterväder med bara en ynka minusgrad. Men det är snö. Snö i massor!

När jag slängde getögat ut genom fönstret i morses fick jag se att det redan tjocka snötäcket växt ytterligare under natten. När det var dags att åka hemifrån tog jag ett prövande steg utanför dörren och konstaterade att det kommit mellan 3 och 4 decimeter snö under natten.
Eftersom jag har en liten lätt bil fick jag ställa mig och panikskotta "min del" av garageuppfarten innan jag vågade ge mig ut med bilen. Förundersökningsledaren hade redan plöjt sig iväg med sin tunga saab, utan föregående skottning.

Tack och lov var snön inte blöt och tung utan ganska dunigt lätt och enkel att vräka åt sidorna. Det tog nog bara fem-sju minuter innan jag banat väg för bilen och kunde ge mig iväg till skola och jobb. När jag kommer hem i dag vankas det däremot lite mer skottning. Jag har tänkt be barnen skotta det de orkar och hinner medan jag lagar middag. Det är väl en rättvis fördelning?

När vi kom till skolan blev jag häpen igen för andra gången i dag. Efter att ha sett alla de där decimetrarna snö hemma hos oss kändes det otroligt att det inte låg mer än knappt en decimeter nysnö vid skolan. Det är bara någon kilometer mellan skolan och vårt hus.

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Zäta Sun, December 12, 2010 21:33

Japp! Här braskar vintern vidare och vallarna växer!

Posted by franbarnochdarar.blogspot.com/ Sun, December 12, 2010 16:51

Talesättet har jag hört, men jag har aldrig hört en enda levande människa faktiskt använda ordet i en annan mening!!!

Jaha, och hur är det nu då? Braskar vallen?

Posted by Zäta Wed, December 08, 2010 07:59

Haha! Har du inte hört talesättet alltså? Du e en sån 08 Elin! Braska är motsatsen till slaska.

Posted by franbarnochdarar.blogspot.com/ Tue, December 07, 2010 14:20

Apropå snö, hur går det egentligen med det där vadet? Nån som har antagit det? När jag läste inlägget hade ingen kommenterat. Jag kommenterade inte heller eftersom jag på ett fåraktigt nollåttavis började flacka med blicken vid "braska". Vad är det? Nåt man man avhjälpa med sand och salt???

Posted by Karin Tue, December 07, 2010 08:56

Lokalt snöfall så det heter duga!