Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Vinterrustning

Väder och vindPosted by Zäta Wed, November 24, 2010 07:59

Hemma hos oss var det riktigt fint väder. Ett stilla snöfall pudrade på den redan vita marken och temperaturen låg behagfullt kring nollan.

Så kommer jag ner på stan. Här blåser vinden hårt från Sveriges största sjö och snöflingorna piskar på tvären. Ett helt uppbåd traktorer, snöplogar och grävmaskiner(!) arbetar med att röja snö från gator och cykelvägar. Det blinkar orange vart man ser.

Jag parkerar bilen i det lilla vindskydd elstationen (eller om det är tele...) erbjuder och ställer in mig på att få skrapa en stund innan jag far hem igen.

Förundersökningsledaren har bett mig köpa en snösläde på Granngården men så läste han i dagens tidning att allt vad snöskyfflar heter redan tagit slut överallt.
I stället har jag utrustat mig med regnbyxor att dra över jeansen och tänker bege mig till torget för att se om någon orädd handlare ställer upp och säljer vantar till Guldgossen. Det känns inte så troligt, men det kan inte skada att ta sig en titt i alla fall.
Guldgossens händer har växt på något mystiskt sätt under året och alla hans tjockare vantar ligger numera i lilla Svalans låda. Han har bara ett enda par - tumvantar dessutom - som han kan använda. Och vem vet hur länge det dröjer innan de kommer bort.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Zäta Fri, November 26, 2010 09:03

Du känner ju Förundersökningsledaren. Ska det var så ska det va rejält!
Har man tex två datorer så kan man ju lika gärna ha ett trådlöst nätverk och en router och några switchar och en hårddisk att spela in TV-programmen på och en egen mailserver och tusen mailadresser och en egen domän och några hemsidor och...
...en snösläde så att man kan dra bort MYCKET snö i taget när man skottar garageuppfarten.

Posted by franbarnochdarar.blogspot.com/ Fri, November 26, 2010 01:46

Snösläde???? Det låter så... seriöst?