Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Från snö till Europa

Väder och vindPosted by Zäta Tue, November 23, 2010 07:56

Det är verkligen uschleväär ute. Det snöar ett blött, elakt, nästan oljigt täcke över stan. På väg in från bilen till jobbet fick jag snö i näsborrarna. Jag frustade som en frustrerad häst men blev inte av med de klibbande flingorna förrän de smälte bort i inomhusvärmen.

I dag är ingen dag man skulle vilja vara ute på vägarna. Men just i dag ska Förundersökningsledaren åka till Arvika för jobbets räkning. Eller var det Arboga?

Jag är inte så bra på geografi. Jag har varit föremål för många glada skratt på min arbetsplats efter att ha velat runt över hela Sverige för att hitta städer som Karlborg, Karlkrona, Karl... Varför har våra kungar haft så enahanda namn?

Guldgossen läser geografi i skolan just nu. Europas länder. Jag hänger med på Sverige, Island, Norge, Finland, Danmark, Ryssland, Polen, Grekland, Italien, Frankrike, Turkiet och de där gamla vanliga länderna som jag själv fick lära mig placera på kartan när jag gick i skolan för hundra år sedan.
Men när det kommer till Moldavien, Slovenien, Tjeckien och andra "nyare" länder så är jag helt lost. Jag har anmält mig frivilligt till att förhöra Guldgossen för att få en chans att själv plugga in luckorna i mitt kunskapsförråd.

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by franbarnochdarar.blogspot.com/ Fri, November 26, 2010 01:58

Hahahahahaha. "Inte helskarp" - hahaha, dagens underdrift. Jag är ärligt talat stolt över att jag håller isär Lidköping och Linköping.

Jag tycker så här: Guldis får sköta det där åt oss. :-D

Posted by Zäta Tue, November 23, 2010 09:59

Ja, just det! Jag minns att du inte var helskarp på geografin när jag var på väg för att träffa dig första gången. Och så har jag ju läst om din lokalsinnesbrist så låt oss ta varann i hand och slå upp kartboken. Eller strunta i det och hoppas att vi tar oss fram i livet ändå!

Posted by franbarnochdarar.blogspot.com/ Tue, November 23, 2010 08:52

Guldis får berätta om Arvika och Arboga för dig. Sen kan han berätta för mig.

:-/