Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Morgonrutiner

KollegorPosted by Zäta Thu, November 11, 2010 07:58

I dag var det snorhalt på parkeringen utanför jobbet. Ja, halare än snor faktiskt. Asfalten var täckt av ett blankpolerat lager is med ett tunt lager pudersnö över. Mycket förädiskt.

Jag klarade dock livhanken och kom in i värmen med hedern i behåll. Inga vurpor, inget bensprattel.

På jobbet har jag ständigt samma morgonrutin. Jag brukar ha ungefär en kvart på mig innan morgonmötet och innan arbetsdagen tar sin början. På den kvarten tar jag av mig ytterkläderna, byter ett "god morgon" med dem som redan kommit, ställer in lunchlådan i kylskåpet och slår på datorn. När datorn har hoppat igång slänger jag upp internet och loggar in på min blogg och på facebook. Jag skriver några rader på bloggen och skummar igenom det senaste på fejjan. Sedan öppnar jag mailprogrammet och låter det stå och tugga hem de senaste 70 spamen. Har jag tur finns det något guldkorn att snappa upp bland alla brev. Innan klockan är åtta uppdaterar jag också våra produktionsprogram så att allt ska vara klart att köra igång efter morgonmötet.

Vad har ni för morgonrutiner på jobbet? Kaffe, lite snack, vässa pennor...?

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Zäta Fri, November 12, 2010 14:18

Jag förstår varför det är så mycket schwisch och schwung över dig. Du måste helt enkelt få utlopp för allt det där koffeinet som samlas i din kropp.

Posted by Kaffeknarkaren Fri, November 12, 2010 10:39

För övrigt fattar jag inte hur NÅGON vuxen människa pallar med att starta dagen utan kaffe. "Kaffe" var det enda jag tänkte på när du frågade om vad folk hade för morgonrutiner.

Så här alltså:

05.45 Mobilen startar sin kakafoni. ("Kaffe...")

05.46 Kaffe. ("Mer kaffe...")

05.50 Mer kaffe.

05.55 Fräscha upp sig nödtorftigt, väcka kottar, dricka kaffe.

6.05 Ropa på ungarna att de ska klä på sig. Upptäcka att Affe redan är klädd, hjälpa och hota och lirka med och pusha på Alma som velar och dräller och konstrar (det här händer alltså varje morgon), dricka kaffe.

6.15 Slänga på lite mejk, svepa sista kaffet, borsta tänder.

6.20 Ta en unge i varje hampa och springa ner till tåget. :-)

/ Elin

Posted by Zäta Thu, November 11, 2010 19:24

Haha! Jag tänker inte ta dig ur den villfarelsen ;-)

Posted by franbarnochdarar.blogspot.com/ Thu, November 11, 2010 16:26

Du har alltid hedern i behåll!