Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

En hel skock skockor

Blommor och bladerPosted by Zäta Mon, April 04, 2016 16:20

I lördags hade jorden i jordärtskockspallkragen tinat tillräckligt för att jag skulle kunna gräva upp det mesta av skörden.

Innan jag gick ut i trädgården hade jag bestämt mig för att följa Sara Bäckmos råd från bloggen Skillnadens Trädgård, och sortera de upplockade skockorna i tre högar.
1. En liten hög med bara sex stora, fina, runda jordärtskockor som ska planteras i en ny pallkrage för att ge skörd nästa vår.
2. En skräphög med de skockor som är för små för att äta, men som inte får ligga kvar i jorden för då ger de upphov till nya knölar i en pallkrage som är avsedd för andra grödor.
3. En, förhoppningsvis lagom stor hög med ätbara skockor att ge bort till hugade kollegor och att själv festa på. Nu tycker jag visserligen bara om råa jordärtskockor men jag har ju läst att det ska vara en delikatess som ugnsrostade eller i soppa, så mina smaklökar har väl helt enkelt bara fel de gånger jag tillagat dem.

Efter en stund med planteringsspaden i jorden hade jag ombestämt mig.
Jag ska inte odla jordärtskockor mer. Skörden blev alldeles för stor. Jag fick upp kanske 10-15 liter prima skockor och då finns det ändå några kvar i mitten av pallkragen som inte tinat än. Vad i allsindar ska jag göra med alla?  • Comments(0)//blogg.zettervall.se/#post4506