Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

En trädgårdstimma

Blommor och bladerPosted by Zäta Sun, March 27, 2016 18:33
Efter gudstjänst och salladslunch ville Förundersökningsledaren passa på att ta en promenad innan det utlovade regnvädret drog in. Han erbjöd mig att följa med men jag valde att lägga min utomhustimma i trädgården.
Tjälen har inte gått ur backen här än men jag hade en fåfäng förhoppning om att jorden i de upphöjda pallkragarna skulle ha tinat tillräckligt för att jag skulle kunna peta upp jordärtsskockorna och försöka lära mig att tycka om något som man kan laga av dem.
Men det var bara det allra översta tunna lagret av gräsklipp som gick att rucka. Jorden är fortfarande för frusen för att släppa ifrån sig några skockor.

Jag fick i alla fall tummen ur att klippa ner de långa jordärtsskockestammarna och beordrade ut Guldgossen till att hjälpa mig klippa dem i lagoma bitar för att täcka jorden runt vinbären.
Jag spettade också isär jorden som varit i tomathinkarna och som jag bara lyfte ur och ställde högst upp i den pallkrage där det växt tomater i fjol. Nu var krukjorden såpass tinad att jag kunde bre isär den så nu har jag en pallkrage förberedd för lökodling. Jag har sett på Granngården att det redan finns sättlök att köpa så jag kanske ska se om jag kan hitta byggplast i garaget och fixa någon typ av enkel täckning till pallkragen och skynda mig att plantera för att få riktigt stora lökar i år.

I trädgården blommar nu en liten luden blåsippa, två små snödroppar, en vit krokus och ett gäng lila. Dessutom har grönkål, pionvallmo och rosenskära grott i experimentet med vintersådd i en plastback.

  • Comments(0)//blogg.zettervall.se/#post4503