Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Guds kärleks ljus

TroPosted by Zäta Sat, November 21, 2015 15:41

November är vår mörkaste månad. Solen går upp kvart över åtta och ner halv fyra så den lyser bara knappt sju och en halv timma – och vissa dagar lyser den knappt alls. Molnen är i vägen och regnvåt asfalt verkar suga åt sig ljuset från gatlyktorna. Det finns ingen snö som reflekterar och det är fortfarande flera veckor kvar tills det är dags att tända adventsljusen.

Har du tänkt på vad som händer om du står i ett mörkt rum och öppnar en dörr in till ett ljust rum?
Vad händer när du gläntar på dörren? Faller det en skugga från ditt mörka rum in i det ljusa rummet, eller faller det en strimma ljus in på golvet i det mörka rummet där du står?

Det är lätt att känna hopplöshet när man följer med i nyhetsrapporteringen. Det finns onekligen mycket mörker i världen just nu.
Men det finns inget mörker i världen som kan sända en skugga in i Guds ljus. Vi läser från Johannesevangeliet 1 och 5: ”Ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det.”

Låt oss hjälpas åt att sprida ljuset. Står du i det mörka rummet – så öppna dörren mot ljuset. Står du i det ljusa rummet, så öppna också du din dörr så att ljuset kan flöda vidare ut över världen.
Och glöm inte – att ljuset är kärleken.  • Comments(2)//blogg.zettervall.se/#post4481