Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Zätas Band

Sång och spelPosted by Zäta Tue, September 22, 2015 16:32

Solen lyser in genom dammiga fönster,
vänligt väckande, vill värma min själ.
Jag står i en strimma, en stråle av ljus
och känner att här mår jag väl.

Här mår jag väl, i värmen ifrån Dig.
Här får jag ro, Din sol omsluter mig.
Här mår jag bra. I Ditt ljus vill jag va.

Nu när jag har känt vilken värme Du sänder
vågar jag ta mot, jag vill bara ha mer.
Jag putsar mitt fönster, klart och rent
och strålar när Ditt ljus jag ser.

Här mår jag väl, i värmen ifrån Dig.
Här får jag ro, Din sol omsluter mig.
Här mår jag bra. I Ditt ljus vill jag va.

I går kväll hade vi övning med Zätas Band. Det är första gången vi träffas och spelar tillsammans sedan Valborgsmässoafton.
Det känns lite grann som att komma hem. Hem till ett musikaliskt sammanhang där jag är trygg med både musikanter och musik och inte hela tiden måste vara på tå för att inte göra bort mig. Det är okej att sjunga falskt, att prova sig fram och att det blir fel ibland.

Vi var lite ringrostiga efter så många månader men jag tyckte att vi hittade tillbaka till varann rätt fort ändå. I kväll ska vi öva igen och sedan väntar spelning i kyrkan om två veckor. En av sångerna vi kommer ha med då är basistens favorit. Texten ser du i början av inlägget. Jag skrev den för några år sedan när jag satt på läktaren i kyrkan och såg hur solen föll in genom fönstret.

Drömmen om en skiva med Zätas Band lever vidare. Vi hoppas att vi ska kunna börja spela in lite under hösten. Det är dock svårt att hitta övnings- och inspelningstillfällen. Trummisen är resande försäljare och bara ytterst sällan hemma på veckodagarna. Basisten håller på att renovera köket och hans dotter ska gifta sig i december så han vet vad han har att göra både kvällar och helger. Gitarristen (som för övrigt är Förundersökningsledaren) har fått massor att göra på jobbet och kommer förmodligen behöva jobba över en hel del. Kvar är jag och pianisten. Jag har dragit ner på engagemanget i församlingen under hösten, just för att orka fokusera på musiken lite mer och för att jag ärligt talat blivit lite verksamhetstrött. Pianisten jobbar som fritidspedagog och har ganska rimliga tider. Det är han som har studion vi övar och ska spela in i. Det är jättebra att vi har gott om tid när sången ska spelas in och det är dags att fila på detaljer, men det är långt kvar tills vi kommer dit. Först behöver vi ha en musikgrund att bygga på.

Förundersökningsledaren har skaffat en ny gitarr. Den låter bra. ”I Ditt ljus” har ett gitarrsolo. Jag ser fram emot söndagen den 4:e oktober när vi ska få sjunga och spela för och tillsammans med gudstjänstbesökarna i kyrkan.  • Comments(0)//blogg.zettervall.se/#post4469