Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Ett slut och en början

HurraPosted by Zäta Sat, August 29, 2015 21:24
I dag har något tagit slut.
I dag har något börjat.

Det som slutade var min tid i Kaffestugan. Jag har gjort min sista lördag. I alla fall för den här omgången. Efter att ha jobbat ideellt i kyrkans kafé under minst tolv år kändes det nu som det är dags gå vidare. Den sista tiden har vi bara varit tre personer i den grupp som jag ansvarat för, medan vi egentligen ska vara sex. Det har gått bra ändå, för lilla Svalan har varit hur duktig som helst och hjälpt till nästan varenda gång, och det har även min mamma gjort, och några gånger har vi också fått hjälp av Guldgossen, men det har varit ett meckande inför varje lördag och under sommaren har jag funderat lite och kommit fram till att jag helt enkelt blivit lite verksamhetstrött. Nu har jag "sagt upp mig" från både Kaffestugan, serveringsgruppen och gudstjänstplaneringsgruppen och har bara radion och städningen kvar. Förhoppningsvis kommer detta innebära att det frigörs lite tid att satsa på Zätas Band i höst. Vi har tankar på att börja spela in en skiva och det kommer nog ta en hel del tid och energi i anspråk.

Direkt från Kaffestugan, i svettiga, kaffestinkande kläder gick jag till en ny början som ägde rum i Nicolaikyrkan. Det var mina kollegor Den Smala och Kockkollegan som gifte sig.
Båda var sådär fina och stolta och rörda. Det var en härlig stämning i kyrkan och fantastisk solosång. Jag var bara där och tjuvkikade men lyckades snika mig till några foton och en kram. När jag kramade om bruden passade jag traditionsenlig på att hälla en näve ris innanför klänningen. Egentligen ska det vara i dekolletaget men hon hade en så åtsittande klänning att jag fick nöja mig med att tippa ner de glatta kornen vid ryggen.
Det var min pastor som började med detta bus när jag gifte mig och jag har inte varit sen att uppvakta de brudar jag träffat på, på samma sätt.

Efter vigseln promenerade jag hem från stan. Jag gissar att det tog en timma.
Nu i kväll har jag tagit det lugnt tillsammans med lilla Svalan och ett avsnitt av Lilla Huset på Prärien. Förundersökningsledaren har grillat hemmagjorda hamburgare åt oss och nu tittar Guldgossen och jag på TV4:s nya satsning "Spring".
Det vackra brudparet mottar hyllningar utanför kyrkan.
Det var ganska blåsigt på kyrkbacken, vilket fick brudslöjan att leva ett eget liv och därmed "ge liv" åt alla bilder.
Naturligtvis har jag tecknat ett kort till brudparet också. De har fått ett presentkort på ett träd så vad passade bättre än att rita ett kärleksträd!  • Comments(0)//blogg.zettervall.se/#post4467