Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Potatisarna

Blommor och bladerPosted by Zäta Tue, March 03, 2015 12:08

I går satte jag inte min sista potatis.
Däremot säsongens första. Eller rättare sagt, de nio första.
Jag skopade vanlig planteringsjord i avskurna mjölkkartonger, sprayade på lite vatten och tryckte ner en sättpotatis. Sedan fick den lite mer jord på sig och så ställde jag mjölkkartongerna i fönstret i allrummet på andra våningen. Det är inte en optimal placering eftersom det är lite för varmt där. När potatisen håller på att grodda sig vill den helst ha 12-15 grader och vi har nog runt 18-20 i söderfönstret där uppe. Men ljuset är viktigare än temperaturen och alternativet hade varit att ställa dem i mörka österfönster i garaget där det bara är 10 grader.

I morse upptäckte jag ett större hot än några extra grader.
Sorgmyggorna, som jag hoppats utrota med hjälp av klistriga solar i krukkanterna, har åter kolloniserat min övervintrade tomatplanta som samsas om utrymmet med de nysatta potatisarna.
Nu har tomaten fått flytta in i Guldgossens rum i väntan på att jag bestämmer mig för om den ska få fortsätta leva eller om jag ska hiva ut den med sorgmygg och allt.

Potatisarna ska få flytta ut i hinkar i uterummet när temperaturen alltid håller sig över 12 grader. Jag funderar på hur jag ska kunna ta reda på det. Vi har mig veterligen ingen temprometer med minne. Det kanske får bli lite nattjobb framöver.

Hinkjobb blir det också. Jag har inte tillräckligt med hinkar för att härbärgera alla potatisar. Jag har för mig att det är 13 som står och väntar i äggkartonger. Harald Nyborg har erbjudande på sina murbrukshinkar just nu. Det finns både 12- och 20-liters (och större också om det skulle vara så). Jag kommer ha tillgång till bilen i kväll men saknar tillgång till tid.
Förundersökningsledaren ska förresten på tjänsteresa till Göteborg i morgon och har då företagsbil så jag kanske kan göra mig ett Nyborgsärende på lunchen om jag gör en översyn av hinkförrådet i kväll och räknar efter hur många hinkar jag behöver.  • Comments(0)//blogg.zettervall.se/#post4420