Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Odlaren

Blommor och bladerPosted by Zäta Tue, August 26, 2014 14:12

I år har mitt odlingsintresse blommat upp ordentligt. Jag har förnyat trädgården med hallon, svarta och röda vinbär, diverse matlökar, rädisor, jordärtskockor, citronmeliss, chili, paprika, basilika och tomater.

Samtidigt växer gamla favoriter vidare. Rabarber, jordgubbar, smultron, persilja, mynta och amerikanska blåbär har glatt mig under sina olika sommarfaser.

Efter tips i en uppskattad trädgårdsblogg gjorde jag egna såband till morötterna tidigt i våras. Jag har odlat morötter i flera år och det är så gott att gå och dra upp en morot eller fyra till middagen. Däremot är det inte lika trevligt att gallra dem när de där persiljeliknande små spröten täcker raderna i början av sommaren. Ett såband där varje frö har sin bestämda plats, med gott om utrymme att växa ostört, var den enkla lösningen på problemet.

I helgen drog jag upp sommarens två sista morötter. Den allra sista hade sannerligen fått tillräckligt med plats att expandera på.


Här ligger den i vasken tillsammans med sin lite mer normala morotskompis, och en gul lök, en rödlök och en silverlök.

  • Comments(0)//blogg.zettervall.se/#post4348