Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

En trädgårdstokigs morgon

Blommor och bladerPosted by Zäta Wed, April 23, 2014 10:10

I morse började jag som vanligt dagen med att se över mina små telningar på fönsterbrädan i allrummet. Jag drog förtjust häpet efter andan när jag fick se att paprikafröna jag sått i en urdiskad creme fraicheburk plötsligt valt att bryta fram genom ytan. Jag tog av det genomskinliga locket som jag tidigare perforerat med potatisstickan och lät de små illgröna plantorna andas frisk luft.
Samtidigt blängde jag uppfodrande på glassburken med paprikafrön som stått utan lock, och som inte uppvisar någon som helst antydan till verksamt liv.

I uterummet upptäckte jag att några av mina omskolade växter börjat mögla. Förmodligen har jag varit lite för ivrig med vattenkannan och det är riktigt varmt och gott där ute när solen ligger på och värmer upp betonggrunden så det är kanske inte så konstigt att det inte bara är växterna som frodas där.
Jag hämtade kanel i köket och doftade över den möglade jorden eftersom jag läst att det ska hjälpa. Dessutom flyttade jag de angripna krukorna närmare glasdörrarna för att jorden ska få en chans att torka upp lite.

När jag ändå var i uterummet bestämde jag mig för att min fikonplanta ska få slippa värmen för en dag och konkade ut den tunga krukan på altanen. Det kändes varmt och gott även ute och jag trodde verkligen att fikonet skulle klara sig från en köldchock, även om bladen riste av kylan när jag stängde dörren efter mig.
På cykel till jobbet upptäckte jag att det inte alls var så varmt ute som solskenet gav sken av, så nu hoppas jag innerligt att fikonplantan förlåter mig när jag kommer hem.

Morgonens bästa var att jag hann lägga rabarber på ett mjölkpaket innan Förundersökningsledaren var där med sin klåfingrighet och slängde min skatt.
Jag hann även skölja ur en saftflaska som innehållit mjölk och som jag fyndade i soporna efter fotbollsklubbens föräldramöte i går kväll. De där pet-flaskorna är guld värda som miniväxthus när det är dags att plantera ut basilikan.

Ja, det var min morgon det!  • Comments(2)//blogg.zettervall.se/#post4330