Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Lemoncurd

MatnyttigtPosted by Zäta Wed, February 19, 2014 21:06
Vitlöksbaguetter, rå jordärtskocka, Rekorderlig cider jordgubb och lime och nu har min must eat-lista fyllts på med hemkokt lemoncurd.

Enkelt att göra även om det är jobbigt att stå och vispa vattenbadet och sedan så fantastiskt gott med kombinationen av surt, sött och det lena smöret. Mumma för läckergommar!

Här kommer receptet:

Tvätta en citron och riv av skalet.
Pressa citronen och pressa en citron till.

Vispa ett ägg med två extra äggulor och 1½ dl strösocker.
Häll i citronsaften och citronskalet.

Vispa konstant i vattenbad tills röran tjocknar.
Det kan ta mellan en kvart och en halvtimma.

När curden tjocknat lite lagom tar du bort den från vattenbadet och rör sedan ner 100 g smör som du kubat så du kan dra i lite i taget och vispa tills smöret smälter.

Njut på vilket sätt du vill. På mackan, till efterrätt med maränger och grädde, tillsammans med färska bär eller bara rakt ur burken!

  • Comments(0)//blogg.zettervall.se/#post4313