Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Ensam hemma

VardagsnäraPosted by Zäta Fri, November 15, 2013 18:09
Plötsligt sitter jag ensam hemma en fredagskväll. Vilken oändlig lyx efter 14 år som småbarnsförälder!

Förundersökningsledaren umgås med "grabbarna", ett bowlingklot och en pizza, Guldgossen är iväg och LANar och lilla Svalan är hemma hos en kompis.

Vad ska jag nu ta mig till med denna eon av tid? Gossarna beräknas inte komma hem förrän vid tolv och lilla Svalan ska ringa mig när hon vill bli hämtad. Vad kan klockan vara då? Nio?
Det ger mig i så fall tre timmars ostörd tillvaro med bara mig själv som enda underhållande sällskap.

Ja, först måste jag skriva något läsvärt till församlingens tidning om Kaffestugan. Det tar sin rundliga tid. Klockan sju måste jag vara klar för då vill jag se på Idol. Jag har faktiskt följt programmet riktigt troget under hösten även om jag aldrig suttit i TV-soffan en fredagskväll. Men TV4 Play har snällt servat mig med avsnitt efter avsnitt på de tider jag haft möjlighet att, om inte titta så åtminstone lyssna till sången.

Under tiden jag tittar på Idol ska jag ta mig an strykhögen. Och sedan är det nog lämpligt att lilla Svalan är färdigkompisad för då kommer jag vara trött och vilja gå och lägga mig. Jag har sovit ungefär sex timmar per natt i veckan och det är lite för lite för att jag ska må bra.

Men för att fira min ensamhet lyxar jag till det lite och har just öppnat en burk CocaCola Zero som jag ämnar sippa på när jag skriver. Jag undrar vad riktiga författare dricker när de sitter framför datorn?

  • Comments(0)//blogg.zettervall.se/#post4295