Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Väderveckan

Väder och vindPosted by Zäta Mon, June 17, 2013 12:05

På fredag är det midsommarafton. En inte allt för avancerad gissning är att de olika vädersighterna har flest besök på hela året, under just den här veckan.
Sol på midsommarafton smäller till och med högre än snö på julafton. Och för alla båtägare är det synnerligen viktigt att följa både väder och vind dagarna innan midsommar. ”Allt som flyter ska i sjön”, säger vi i Vänerlandskapen.

Förundersökningsledaren och jag har följt vädret på klart.se, yr.no och smhi.se. Det är inget som hjälpt oss när vi ska besluta om möjligheterna till en midsommar på sjön.

Så här ser det ut i dag.

klart.se

yr.no

smhi.se

Sol?

En aning på morgonen

En aning på morgonen

En aning på eftermiddag och kväll

Temperatur

13-25 grader

16-24 grader

18-22 grader

Regn

9,1 mm

7 mm

2,4 mm

Vind

6 m/s
Sydväst

5-6 m/s
Sydost, Sydsydost, Syd, Västsydväst

5-9 m/s
Syd, Sydost, Syd

Extra information

Åska på eftermiddagen

Kraftigt regn

Prognosens säkerhet

50-80 %

Faktum är att prognoserna börjar närma sig varandra nu. Det var större skillnader bara i går kväll. Då lovade klart.se 27 graders värme och smhi.se hade nästan inget regn alls.
Att det inte är läge att ge sig utanför skärgården som det ser ut nu, är ganska tydligt. Jag ska fortsätta följa vädret så får vi se hur det ändrar sig.

  • Comments(0)//blogg.zettervall.se/#post4269