Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Första junihelgen

På agendanPosted by Zäta Sun, June 02, 2013 16:40

Skön söndagseftermiddag utan några måsten. Det är sannerligen uppskattat!
Det är tomt på tankekontoret, torrt i inspirationstanken och tvärdött i kroppen. Jag är helt enkelt trött.

Helgen har inte varit riktigt lika lugn och fin som dessa eftermiddagstimmar.
I fredags stressade jag från jobbet till lilla Svalans konsert med blåsorkestern.
Sedan hämtade vi med oss Guldgossens väskor vid skolan innan vi ruschade hem för dusch och ombyte och paketfixning.
På kvällen var det personalfest hemma hos chefen. En osedvanligt lyckad sådan, även om jag avvek redan strax efter elva när Guldgossen ville ha hem mig.
Lilla Svalan har sovit över hos Pullan (en kompis) i helgen och Förundersökningsledaren var på paddelhajk fredag-lördag så det var bara jag och Guldgossen hemma.

I går hade jag min efterlängtade sovmorgon.
Det blev inte mycket bevänt med den.
Fram på morgonkvisten snarkade jag så illa att Guldgossen var tvungen att väcka mig för att få stopp på eländet. Då var klockan halv sju och sedan kunde jag inte somna om. Jag sov inget vidare på natten heller. Dels hade jag svårt att somna och dels drömde jag en mardröm som höll mig halvvaken en jobbigt stor del av natten.

Jag hade huvudvärk och kände mig allmänt eländig i går morse så jag låg kvar i sängen med en bok rätt länge, med avbrott för några toalettbesök.
Vid elva åt vi frukost, Guldgossen och jag, och sedan kom lilla Svalan tillbaka från sin övernattning.
Efter att jag fixat och donat lite här hemma tog jag mig mig barna på en shopingtur. Vi köpte sockar på torget, en T-shirt till Guldgossen och lite andra kläder till lilla Svalan på H&M. Vi sressade utan framgång igenom en skoaffär just innan stängning och sedan var vi i kyrkan och kollade upp vilket allergisanerat fika som behövde köpas till inför morgondagens servering.
Sedan for vi till Framnäs och tillbringade rätt lång tid på KappAhl och där hittade vi skolavslutningskläder till både Guldgossen och lilla Svalan. När även den klädbutiken stängde gick vi över till ICA och handlade det kyrkan behövde, och sedan blev det två papperskassar mat på Willys till familjen.
När vi kom hem gällde snabb matlagning för då hade det gått drygt sex timmar sedan förra måltiden. Tack och lov att jag inte har speciellt blodsockerkänsliga barn säger jag bara!
Efter middagen kom Förundersökningsledaren hem från sin hajk. Vi bytte några ord och sedan åkte jag och barnen igen. Lilla Svalan lämnade jag för ytterligare en natt hos Pullan och Guldgossen tog jag med till kyrkan där vi dukade lite inför morgondagen.
Väl hemma igen blev det en stund i trädgården med vattning och jakt på skalbaggar som börjat äta på vårt äppleträd, och sedan kvällsmat, lite TV-tittande på en stå-upp-komiker, tvätthängning och till slut sänggående när klockan närmade sig midnatt.

I dag gick jag upp kvart i sju för att hinna duscha och vara i kyrkan tidigt nog att hinna förbereda lite av fikat innan det var sångövning och sedan möte där jag var med och sjöng i kvartettsång och lovsång.
Efter gudstjänsten tag jag hand om fikat tillsammans med min grupp innan jag kunde åka hem till en god grillmiddag som Förundersökningsledaren fixat i ordning trots regn.
Nu är disken undanröjd även här hemma så nu blir det nog soffläge tillsammans med Dennis Lehanes "Patient 67" en stund.

  • Comments(0)//blogg.zettervall.se/#post4264