Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Från vanilj till snuva och trädgård

SjuktPosted by Zäta Sat, October 13, 2012 17:26
Nu har jag fått min första leverans från Vaniljimporten Norden AB.
10 st glänsande bruna vaniljstänger duktigt vaccumförpackade. Längderna på stängerna angavs till 17-19 cm och jag erkänner att jag är så nördig att jag genast krontrollmätte dem. De var 18,5-19 cm långa så jag är nöjd.

Jag är dock inte lika nöjd med min förkylning. Jag dras med en bombtät näsa som på något mystiskt sätt ändå lyckas läcka en tunn rinnsnuva. Nu måste jag vänta tills jag blir frisk innan jag kan öppna min vaniljleverans och lukta på stängerna. Det är liksom inte lönt att lyxa till det när man ändå inte kan njuta fullt ut.

I dag har jag mest skrotat. Jag har legat i sängen och försökt kurera min huvudvärk men när det inte ville sig gick jag till slut upp och drack treo. Nu är huvudvärken hanterbar och jag sitter i pyjamasen och spelar Monopol med barnen. Ögon och näsa rinnner men vi hinner oftast två varv mellan snytningarna.

Det känns frustrerande att ha en helt fri helg och inte kunna göra annat av den än att vara förkyld. Visserligen regnar det men jag önskar ändå att jag åtminstone orkat mig ut och tagit hand om lite frostvissnade solrosor och rabarber. Hösten är här på allvar och det vore skönt att ha vinterbonat trädgården innan den får gå i idé helt.

  • Comments(0)//blogg.zettervall.se/#post4197