Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Potatisskalning i våta kläder

Väder och vindPosted by Zäta Tue, July 31, 2012 22:03
Jag kontrollerade faktiskt väderprognosen innan jag bestämd mig för cykeln i morse. Klart.se utlovade en liten, liten gnutta regn fram på dagen, men bara 0,1 mm. "Det är väl så lite att det knappt blir fuktigt i luften", tänkte jag och struntade i att packa med mig regnkläder.

"Fram på dagen" visade sig vara mellan fem minuter i fem och halv sex.
Klockan fem slutar jag jobbet.

0,1 millimeter visade sig dessutom vara mer än lite dimma, mer än ett lätt sommarregn, mer än några uppfriskande droppar. Faktum är att 0,1 mm räcker till att dränka en medelålders kvinna i storlek XL.

Och när jag kom hem, genomsur på mer än ett sätt, våt ända in i trosorna, hittade jag dessutom en blodsockerfallen make i köket med två torskblock i händerna, dillandes om oskalad potatis. Så det dröjde innan jag fick byta bort mina blöta byxor.

Nu hoppas jag innerligt att jag inte blir sjuk. (Gnäll, gnäll...)

Över till lite positiva tankar:
Tack och lov att det regnade på väg hem från jobbet, och inte när jag cyklade dit.
Och tack Gud för att Du visade din vackra regnbåge precis när jag svängde in i vårt kvarter och regnet upphörde.

  • Comments(0)//blogg.zettervall.se/#post4153