Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Belåtna kameler och farliga flodhästar

BarnaPosted by Zäta Wed, May 30, 2012 10:11

Lilla Svalan har fått en ny hemläxa. Det är en bild från en djurpark och uppgiften går ut på att låtsas ta en promenad i parken och berätta allt man vet om alla djur man ser.

Så här skriver lilla Svalan:

”Jag har varitt på zoo. Där Såg jag en apa. Apor är kloka, jillar bananer och klätrar bra i träd. Zebran jillar vatten, lever i flok, är randig och springer fort. Zebran är även slekt mäd hästen. Flod-Häst Såg vi också. Flodhästen är världens farligaste djur, har stora petar, går upp nå natten och äter gräs tror jag. Anars är flodhästen i vatnet mäst. Ormar kan bitas och då Skickar dem in jift i kropen, dem slingrar sig fram och är släkt till ödlan. Antilop kan hoppa långt och högt så de komer i från fienden snapt och smidigt. Elefanten har oftast betar, är världens största djur På land och har en låg snabel till nos. Lejon ätter kött, är väldigt farliga och är släkt mäd katten. Giraffen är läng aldså halsen och benen, äter blad, har lång och blå tunga och även om det inte als ser ut så så är den lite slekt mäd kosan. Strutsen är en stor fågel som inte kan flyga, världens stursta fågel, snab och är inte heller så snäll. Kamelen har två puklar som sitter på rygen. Kamelen kan gå i öknen länge utan mat för att puklarna är fulla mäd fett. Kamelen tar en ergi från fettet så att det är mätta och belåtna länge!”

Om man bortser från de uppenbara stavfelen och hur hoptryckt texten är (vilket beror på begränsat utrymme på pappret de fick) så tycker jag att lilla Svalan vet imponerande mycket om djuren. Inte visste jag att giraffen är släkt med kon, eller att flodhästen har petar. Dessutom är jag glad att jag äntligen fick en förklaring till varför kamelerna alltid går omkring och ser så avslappnat nöjda och självbelåtna ut. Det är ju precis så jag själv ser ut, när jag fyllt på fettdepåerna!

  • Comments(0)//blogg.zettervall.se/#post4102