Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Majs

Blommor och bladerPosted by Zäta Mon, May 28, 2012 23:05

Förundersökningsledaren var vänlig nog att svänga förbi Willys på hemvägen och köpte jord åt mig. I kväll har jag kunnat plantera ut popcornsmajsen.

Eftersom fröna gick ut för sju år sen och alltså inte borde ha grott över huvud taget, och eftersom jag läste i min trädgårdsbok att majs är det mest svårodlade amatörodlaren kan ge sig på så bestämde jag mig raskt för att strunta i det där med "djup näringsrik jord" och "avhärda omsorgsfullt innan utplantering" och " placera en planta med 15 cm mellanrum och 75 cm mellan raderna".
Hur skulle jag i så fall fått plats med alla mina hundra strån på den dryga kvadratmeter som pallkragen erbjuder? Dessutom ska det snart bli dåligt väder så jag ville plantera i dag, vem har då tid att avhärda?

Jag delade upp min glassbytta med majsgräs i 24 olika stora delar och klämde ner plantorna gruppvis. Jag inbillar mig att de flesta plantor kommer blåsa eller regna sönder så det gör ingenting om jag liksom gjort små tuvor av majs i stället för snygga rader med en planta i varje hål.

Förresten har jag vattnat så duktigt i kväll att jag redan vattnat av mer än hälften av majsstråna, så det ska nog bli bra det här!

  • Comments(0)//blogg.zettervall.se/#post4096