Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Kundbesöket

KollegorPosted by Zäta Wed, March 28, 2012 07:55

De två herrar som besökte oss på jobbet i går var sina kompletta motsatser. Den ene hade skinnpaj, cool t-shirt och snaggad topp. Han hade runt ansikte och pratade snabbt och flödande.
Den andre hade skjorta, manchesterkavaj och sitt långa hår uppsatt i en tofs i nacken. Han hade avlångt hår och var eftertänksam och försiktig i sina uttalande.

Jag tror tofsmannen var beteendevetare. När han tog mig i handen och hälsade såg han in i mina ögon och in i min själ. Det var som om han i ett enda ögonblick kunde se hela mitt väsen, utvärdera det och sedan släppte min hand och lämnade mig med en tom men ändå skön känsla. Jag sa efteråt att det var som att hälsa på Jesus.

Att han inte var Jesus visade han dock genom att blanda in en och annan väl vald svordom i sitt språk. Jag fick känslan av att han svor bara för att friska upp sitt annars lite spela språk, för att visa att han inte var allt för stiff, eller kanske bara för att platsa bland de andra karlarna i Stockholm.

Om skinnpajen svor eller inte var lite svårt att avgöra. Han pratade nämligen gotlänska och allt han sa lät som rotvälska i mina öron.

  • Comments(0)//blogg.zettervall.se/#post4021