Zäta

Zäta

Vad handlar Zätas blogg om?

Zätas blogg handlar om allt och inget. Den är som en dagbok, fast kanske lite mer anonym. Zäta har bloggat sedan den 9de februari 2008.
Det finns inget vettigt syfte med Zätas blogg, mer än att ge utlopp för verbal inkontinens. Zäta bloggar när hon hinner och har lust. Det kan blir mycket eller lite och mest utan någon som helst ordning.
Du som läser är välkommen att lämna en kommentar. Zäta blir glad när hon läser vad du skrivit, men känn ingen press. Vill du kontakta Zäta lite mindre offentligt kan du maila: blogg@zettervall.se

Den som bär väldoft

Med glimten i ögatPosted by Zäta Sat, June 25, 2011 11:01

I går var det midsommarafton. Jag hade en finfin dag med mycket roligt. Jag bakade, sorterade tvätt, lunchade hos mina föräldrar, såg på med barnen och en massa andra galningar dansade runt midsommarstången i regnet och på eftermiddagen och kvällen var jag med på en hejdundrande midsommarfest med massa god mat, trevligt sällskap och roliga lekar.

Det bästa under hela dagen var ändå att få träffa Italiensystern och hennes två barn igen. Vi har inte träffat dem sedan februari så det var ett kärt återseende och en god kram från var och en.

När jag kramade om Italiensystern kände jag att det luktade så gott.
-Åh, har du på dej någon särskilt god parfym i dag?
-Nej, jag parfymerade mig i går morses så det tror jag inte kan sitta kvar.
-Men något som luktar gott är det i alla fall.

När jag kramade om barnen kände jag det igen men det kunde nog inte vara någon av dem som luktade så gott, det var en typisk tjejdoft tycke jag.

Italiensystern föreslog att det kanske var mammas hår som luktade för hon hade nyss tvättat det. Jag sniffade djupt ner bland hårstråna och visst luktade det gott, men det var inte den goda doften jag kände. Det var som om något liksom svävade runt i rummet. Lite ogripbart sådär, men så fantastiskt ljuvligt.

Jag luktade av lilla Svalan, Guldgossens nytvättade hår och Frundersökningsledarens rakvatten men ingen av dem hade den rätta tonen.

När vi satte oss för att äta lyckades jag till slut identifiera den mystiska doften.
Det var min egen parfym som jag gått och njutit av och som följt mig på min upptäcksfärd bland de andra.
Sällskapet fick sig ett gott skratt!

  • Comments(0)//blogg.zettervall.se/#post3596